Župa Svetog Vlaha Janjina

Gospa od Zdravlja proslavljena u Osobljavi na Pelješcu

22.11.2017. 18:14

Gospa od Zdravlja Gospa od Zdravlja ili Prikazanje Blažene Djevice Marije, 21. 11. i ove godine svečano je proslavljena u Osobljavi, župa Kuna. Premda je spomendan bio u utorak, ipak, okupio je veliki broj vjernika, uz prisutnos više starijeg muškog svijeta, iz susjednih mjesta te oklone župnike, između kojih je predvodio koncelebriranu misu vlč. Josip Lebo, župnik iz Vignja, a sve pozdravio fra Josip Vidas, župnik. Svečanost je uzveličao crkveni zbor iz susjedne župe Janjina, pjesmama Marijinim uz zdušno sudjelovanje cijele zasjednice kako preko mise tako u procesiji korz obrane maslinike do kapelice. U ovom dubokom jesensekom danu nije manjakalo cvijeća na oltru i okolo kipa Gospe od Zdravlja kojeg su vjernici donijeli pred Gospine noge da bi ga ponijeli svojim životnim putovima sa većim optimizmom - uzdajući se u njezin zagovor osobito za zdravlje duše i tijela.

Pročitaj više...

19 N TRIDESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU

18.11.2017. 14:25

Trstenik, misa u 8.30

Janjina,misa u 9.30 s.

Žuljana, misa u 11.00 s. Za + Nika Matutinovića 20

P misa u Janjini u 7.30 s Za + Draga, Stanka i Tihanu n. Dušanka

Pročitaj više...

Osnivanje Župnog pastoralnog vijeća (ŽPV)

17.11.2017. 12:04

Prema Dekretu dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića, sve župe Dubrovačke biskupije trebaju osnovati Župna pastoralna vijeća (ŽPV) u skladu sa Pravilnikom Dubrovačke biskupije. Na čelu ŽPV-a je župnik, a u Vijeću su vjernici koji pomažu u organizaciji života župne zajednice. Članovi ŽPV-a predstavljaju sve vjernike i bitno sudjeluju u definiranju vjerskog života župe. Mandat članova vijeća traje 3 godine i ne prekida se promjenom župnika.

Pročitaj više...

Proslava svetog Martina u Žuljani

11.11.2017. 21:42

 

11. 11.o.g. u 11 sati okupila se župna zajednica župe sv. Matina u Žuljani na slavlju svoga zaštinika skupa sa svećenicma pelješkog dekanata. Misno slavlje predvodio je vlč. don Pero Pranjić, župnik iz Ponikava. Svojim sugestivnim govorom u propovijedi zainteresirao je za sv. Martina najmlađe pa sve do starih, a bilo je na misi oko 150 vjernika. Crkveni zbor je uzveličao slavlje, a nakon mise bio je blagoslov i procesija sa Presvetim u pratnji župnog barjaka koji se svečano danas nosi. Nakon mise svećenici su bili dobro ugošćeni u obitelji Dragana Lopina, gdje je bila prilika da razgovaraju o predstojećim izborima za pastoralana vijeća u župama. Blagdansko popodne rezervirano je za kušanje mladog vina u pitomoj Žuljani koja se pomalo odmara od ljetošnje turističke gužve.

Pročitaj više...

12 N TRIDESET I DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU

11.11.2017. 21:17

Trstenik, misa u 8.30

 

Janjina, misa u 9.30 s.

Žuljana, misa u 11.00 s. Za + Nevenku Ordulj

13 P misa u Janjini u 7.30 s Za +

iz obitelji Mata Zvonimira Mratovića

Pročitaj više...

Arhiva vijesti

Župa Svetog Vlaha Janjina