Župa Svetog Vlaha Janjina

NEDJELJA 28. RUJNA - MOLITVENI DAN ZA SINODU O OBITELJI

Od 5. do 19. listopada ove godine u Vatikanu će se održati dugo najavljivana i pripremana Biskupska sinoda o obitelji. Tema III. izvanredne Biskupske sinode je “Pastoralni izazovi koji se tiču obitelji u kontekstu evangelizacije”, a na njoj će sudjelovati 253 osobe, među njima i 14 bračnih parova. U cijeloj Crkvi u nedjelju, 28. rujna bit će molitveni dan za Sinodu. Sve krajevne Crkve, župne zajednice, ustanove posvećenog života, društva i udruge pozivaju se da, u danima prije Sinode i tijekom održavanja sinodskih radova, mole na euharistijskim slavljima i drugim slavljima.

U Rimu će se svaki dan moliti u kapeli Salus Populi Romani Bazilike Svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore). Vjernici se toj nakani mogu pridružiti svojom osobnom molitvom, napose molitvom u obitelji. Na molitvu se pozivaju i vjernici, svećenici, redovnici i redovnice u Dubrovačkoj biskupiji!

Donosimo molitvu pape Franje Svetoj obitelji za Sinodu Isuse, Marijo i Josipe u vama promatramo sjaj istinske ljubavi, vama se s pouzdanjem obraćamo.

Sveta Nazaretska obitelji, učini i naše obitelji mjestima zajedništva i prostorom molitve, istinskim školama evanđelja i malim domaćim Crkvama. Sveta Nazaretska obitelji, neka u obiteljima nikada više ne bude nasilja, zatvorenosti i podjele: neka svatko tko je povrijeđen i sablažnjen brzo osjeti utjehu i doživi ozdravljenje. Sveta Nazaretska obitelji, neka predstojeća Biskupska sinoda ponovno probudi u svima svijest o svetom i nepovredivom značaju obitelji i njezinoj ljepoti u Božjoj promisli. Isuse, Marijo i Josipe, čujte našu poniznu molitvu i uslišite nas.

Župa Svetog Vlaha Janjina