Župa Svetog Vlaha Janjina

Rekli joj da nikad neće moći roditi, a ona je danas majka 14 -ero djece i baka 139 unuka!

Emma Derrick, danas 88-godišnjakinja kao dijete bolovala je od reumatske groznice pa je nastao zastoj u razvoj i rastu zbog čega je u odrasloj dobi dosegla visinu tek od 143 cm. Liječnici su joj tada rekli kako vjerojatno nikada neće moći imati djecu. Ipak, rodila je 14 djece koje je podizala zajedno sa suprugom Dennisom. Gđa Derrick prisjeća se: "Liječnik mi je rekao da ako uspijem imati jedno dijete, da ću ih onda imati desetak. Uzela sam ga za riječ. Ponekad je teško sve ih pratiti, ali volim ih sve. Ne bih mijenjala ni jedno od njih. Imati obitelj je najvažnija stvar u životu." Emma Derrick ima 14 djece, 46 unuka, 90 praunuka i 3 pra-praunuka. Sve skupa 153. Ona i suprug vjenčali su se kada je ona imala 16 godina.

Do njene 21. godine nisu imali djece. "Nismo u stvari htjeli poraziti liječnike, jednostavno se dogodilo. Molila sam se za dijete i dobila odgovor". Prvo sam rodila tri sina, pa 3 kćeri, a one su tražile brata. Bilo je dobrih i loših dana,ali uvijek sam razmišljala da je najbolji način za proživjeti život, koncentrirajući se na dobre stvari." "Puno su mi pomogli prijatelji i obitelj, ali dosta toga sam sama napravila. Uvijek sam čistila i kuhala." istaknula je Emma.

Obitelj se danas sastaje za razne prigode, rođendane, obljetnice, ali toliko ih je puno da se tada sastaju u dvoranama. Gospodin Derrick umro je prije 20 godina, a gospođa Emma sada živi sama, noi uvijek joj netko dođe ako mora nešto obaviti ili pomoći oko kuće.

http://www.laudato.hr/Novosti/Svijet/Rekli-joj-da-nikad-nece-moci-roditi,-a-ona-je-dana.aspx

Fotografije

emma mama 14 djece
Župa Svetog Vlaha Janjina