Župa Svetog Vlaha Janjina

Hodočašće dječjeg zbora sv. Vlaho Janjina u Blato

10.06.2018. 10:56

 

O 15. obljetnici beatifikacije bl. Marije Propetog Isusa Petković u njezinom svetištu u Blatu u subotu, 9. lipnja održalo se zahvalno hodočašće dječjih župnih zborova Dubrovačke biskupije među kojima je hodočastio i naš dječji župni zbor sv Vlaha Janjina po vodstvom voditeljice zbora Marijom Kalfatović. U 10.30 bila je misa koju će predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.U 11.30 bilisu dječji nastupi, te je dječiji župni zbor sveti Vlaho otpjevao pjesmu posvećenu bl. Mariji Propetog Petković.

 

Ovo hodočašće bila je nova prigoda i poticaj da djeca zahvale Bogu za pohod sv. Ivana Pavla II. Dubrovniku, ali i za dar bl. Marije Petković. Također su djeca upoznati mjesto, ali i samu Blaženicu, koja se rodila i odrasla u Dubrovačkoj biskupiji. 

Dan njezine beatifikacije je bio 6. lipnja 2003. godine. Ove godine taj dan bio je srijeda, pa  se hodočašće održatlo u subotu, 9. lipnja. Naime, u nekim župama, a posebno u Blatu, obilježava se svaki 9. u mjesecu, jer je to dan preminuća bl. Marije Petković. Time su djeca iz dječjih župnih zborova uveličati proslavu 9. lipnja. među kojima i dječji zbor župe sv Vlaha Janjina.

Fotografije

dječji zbor BiskupDječji zbor JanjinaDječji zborovi skupa webHodočašće dječijij zborovaPriznanje zbor vrtić Sveti Vlaho

Arhiva vijesti

Župa Svetog Vlaha Janjina